Visi kepa duoną

Mokyklos mokiniai skaitė knygą Norah Dooley „Visi kepa duoną“ https://www.youtube.com/watch?v=UgfKXhMt4Kk, domėjosi duonos kepimo technologijomis, piešė duonos gaminius. Duona yra vienas būtiniausių maisto produktų žmogaus organizmui, kuris kartu su kitais grūdiniais produktais, sudaro sveikos mitybos piramidės pagrindą, yra vienas iš pagrindinių energijos šaltinių. Duona – ne šiaip sau pyragas, todėl vietoj kepimo miltelių ar sodos ją kildina ir išpurena specialiai subrandintas raugas. Tikras raugas gaminamas iš vandens ir visų grūdo dalių miltų. Raugui skonį suteikia pieno rūgšties bakterijos, o kildina laukinės mielės, natūraliai augančios ant grūdų jau laukuose, iš kurių kartu su rugiais patenka į malūną ir būna sumaltos į miltus. 7 A klasės mokinės D. A. ir V. R. kepė duoną namuose, domėjosi įvairias duonos kepimo receptais ir nufilmavo savo duonos gamybos procesą.

Posted in: Be kategorijos